Over ons

Mensen met oplossingen

We doen al 45 jaar ontdekkingen en ervaringen op in de wereld van geluid, trillingen, lucht en gezondheid en comfort in gebouwen. Onze kennis en openheid maakt van ons een nieuwsgierig bureau dat helder communiceert. Een team van 35 professionele enthousiastelingen, ieder op hun eigen gebied, werkt voor grote en kleine klanten bij de overheid en in het bedrijfsleven. Dit is hoe wij over uw projecten denken:

Er is altijd een oplossing

Als u zaken doet met ons, zit u met een partner aan tafel. Uw project wordt ons project. Of het nu gaat om een vergunning, een ontwerp, een complex rekenmodel of een beleidsadvies: we bepalen samen het doel en de route. De weg kan snel en voor de hand liggend zijn, of onbekend en kronkelig. En komen we onderweg tot nieuwe inzichten, dan wijzigen we de route.

Wat er nog niet is, maken we zelf

Wij lopen graag in de voorhoede. We maken gebruik van bestaande meetapparatuur en methodes om ons werk te doen. Maar als we zien dat het anders moet, dan gaan we zelf aan de slag. Zo ontwikkelden we een slimme trailer om wegdekeigenschappen te meten, waar collega's in heel Europa inmiddels gebruik van maken. Nog nooit gedaan? Dan deinzen we er niet voor terug om de eerste te zijn. Als het even kan werken we achter de schermen mee, aan de ontwikkeling van standaarden en normen. We nemen actief deel aan ISO, Haagse en Brusselse werkgroepen en kunnen zelf verbeteringen aanjagen die de partijen in een sector vooruit helpen. En zijn we de eersten om veranderingen toe te passen in de praktijk.

Veelzijdig en wendbaar

Hoewel we aan het roer staan bij grote projecten, zijn en blijven we een kleinschalig bureau met een persoonlijke aanpak. Geen lange lijnen, maar korte communicatie. Rapporten maken we begrijpelijk, resultaten tastbaar en relevant. M+P is een poule van experts. Niet alleen op het gebied van meten en advies, maar ook in apparatuur- en software-ontwikkeling en geografische systemen. Het beste team voor uw project is altijd in huis.

We duiken in uw werkveld

We zijn nieuwsgierig naar uw werkveld zodat we de oplossingen kunnen vinden die u nodig heeft én die bij u passen. Het is daarbij geen probleem dat u geen verstand van geluid, trillingen, luchtkwaliteit of gezondheid en comfort in gebouwen heeft. We werken samen met u om de beste manier te vinden uw doelen te bereiken.

 

Historie

 • 1972
  Op een Amsterdamse rondvaartboot wordt het business plan voor "Melzer &Partners" geboren. Er werken mee: Manfred Heckl, Ludwig Schreiber, Leo Beranek, Alex v. Meier en "Bubi" Melzer.
 • 1973
  Midden in de oliecrisis: pompstation Saudi Arabië en Shellgebouw Rotterdam.
 • 1974
  Het begin van een lange relatie: het ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne verstrekt opdrachten aan consortium met Melzer en Partners.
 • 1975
  Ons naam is nu: "M + P akoestische adviseurs".
 • 1977
  Het wordt drukker op de weg. Tijd voor grenzen aan geluid. Een van de eerste gevelisolatie-wegverkeerslawaai onderzoeken in Nederland langs de Coentunnelweg.
 • 1979
  de Wet geluidhinder wordt aangenomen en treedt gefaseerd in werking. Wij werkten mee aan de totstandkoming. Na invoering begint onderzoeks- en advieswerk voor omgevingsgeluid begint sterk te groeien.
 • 1980
  Als één van de eersten doen we grote geluidberekeningen met de computer.
 • 1981
  M+P-ers schrijven mee aan de 'Handleiding meten en rekenen industrielawaai' (IL-HR-13-01)' en trekken door het land om voordrachten, lezingen en seminars hierover te geven.
 • 1982
  Een door crisis niet afgebouwd bedrijfspand in Aalsmeer wordt aangekocht.
 • 1983
  Na jaren werken in omgebouwde garageboxen krijgen we een eigen gebouw met ruime experimenteerfaciliteiten. Bij deze gelegenheid ziet het ludieke boekje 'A B C der akoestiek' het levenslicht.
 • 1984
  Stiller verkeer is niet alleen stillere auto's maar ook een stiller wegdek. M+P en Heijmans leggen het eerste geluidsreducerende wegdek aan in Zeeland (NB). Begin van een belangrijke ontwikkeling in Nederland.
 • 1987
  M+P onderzoekt voor de wet de invloed van huizen op de geluidvoortplanting: de methode Dhuis. Daarvoor moeten we meten met een sterke bron in een stille dichtbevolkte omgeving. De zondagochtendrust in oud Amsterdam wordt wreed verstoord.
 • 1990
  Op de startbaan van vliegveld Welschap wordt tweelaags ZOAB neergelegd om poreuze wegdekken te testen. De resultaten zijn zeer goed: de start van toepassing op het wegennet.
 • 1992
  Dat gaat naar Den Bosch toe! Regio Zuid-Oost Nederland groeit sterk in kennis en innovatie. Een goed klimaatom ruimte te geven aan het vakgebied weg- en railverkeer.
 • 1996
  Het deelbelang van Müller-BBM in M+P wordt omgezet naar een totale fusie, waardoor samenwerking intensiveert en M+P'ers ook een belang krijgen in Müller-BBM. Een bestendiging van onze goede onderlinge relatie.
 • 1996
  Na 24 jaar de firma tot wasdom te hebben gebracht geeft Alex von Meier het stokje door aan "jonge honden" Chris Nierop en Gijsjan van Blokland.
 • 1998
  M+P organiseert samen met TÜV een CPX round robin test met deelnemers uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Polen en zelfs Japan. De eerste M+P CPX trailer wordt ontwikkeld.
 • 1999
  M+P rondt met validatiemetingen het project Stiller Trein Verkeer project af. We hebben het hele kantoor nodig om de meetopstelling van 700 meter breed met 3 kilometer kabel te testen.
 • 2000
  M+P onderzoekt de geluidproblemen rond het grote aardgascompressorstation, identificeert de bron en ontwikkelt samen met Müller-BBM een demper.
 • 2001
  De eerste hogesnelheidslijn komt in Nederland. In sneltreinvaart ontwikkelen we een totaalconcept voor geluidbeheersing. ARRoW ziet het levenslicht.
 • 2002
  De overheid start het Innovatie Programma Geluid (IPG) om nieuwe geluidsmaatregelen voor weg en rail op de plank te krijgen. Als echte pioniers bepaalden we samen met de ministeries de aanpak.
 • 2003
  Al tijden zochten we een pand met voldoende kantoor en experimenteerruimte om het snel expanderende vakgebied weg de ruimte te geven. Helaas kom je dat soort panden zelden tegen. Daarom bouwden we zelf in Vught.
 • 2007
  M+P voert grensverleggend onderzoek uit naar effecten van schermen op luchtkwaliteit. Meer dan 40 state-of-the-art systemen worden ingezetbij het testterein Nulde.
 • 2008
  M+P, Müller-BBM en Chalmers brengen SPERoN/AOT op de markt: een model en software om stille wegdekken te ontwerpen. Het model wordt beproefd op een lappendeken van 40 wegdekken In Kloosterzande. De minister komt ook een kijkje nemen.
 • 2010
  RWS / DVS besteedt een groot project aan over alle smaken van geluidadvisering. DVS schuift bij M+P aan tafel. We bewezen het in de praktijk: M+P serveert alle gerechten.
 • 2012
  Ard, Jan en Theodoor nemen de leiding van M+P over van Gijsjan
 • 2012
  Het 40-jarig bestaan wordt met personeel en aanhang gevierd op Vlieland. Geen paniek, de tocht met de reddingsboot is gepland.
 • 2014
  Niet alleen advies leveren maar ook de maatregel erbij: de ASP is een geavanceerde trillingsdemper voor de procesindustrie die we zelf ontwikkelen, fabriceren en verkopen.
 • 2015
  Kennis verwerven en kennis delen vinden we belangrijk. We hadden een grote rol voor en achter de schermen bij de organisatie van Euronoise 2015 te Maastricht.
 • 2016
  De inzet voor ons werken aan een duurzame bedrijfsvoering wordt beloond met de hoogste trede van de CO2-Prestatieladder. Binnen 5 jaar willen we onze footprint met 25% reduceren en in onze markt nemen we initiatieven om CO2-reductie te stimuleren.