Website Stillerverkeer.nl vernieuwd!

De website stillerverkeer van CROW heeft een forse onderhoudsbeurt gekregen. Zowel de lay-out als de inhoud zijn grotendeels vernieuwd. Voor alle geïnteresseerden in geluidmaatregelen (en in het bijzonder stille wegdekken) hoog tijd om er een uurtje te grasduinen en er voordeel mee te doen.

Wat waren de belangrijkste redenen om de website te actualiseren?

  • Vanuit het project StillerOpWeg zijn nieuwe resultaten beschikbaar gekomen, zoals een vernieuwde en samenhangende set factbooks rond geluidmaatregelen.
  • Het project StilAsfalt heeft veel recente inzichten opgeleverd, bijvoorbeeld uit de analyse van de geluidmonitoring over 10 jaar en vanuit een uitgebreide enquete. Deze resultaten, die eerder via StilAsfalt.nl beschikbaar zijn gekomen, zijn nu ook verwerkt in de website stillerverkeer.
  • Vanuit de Richtlijn Omgevingslawaai is er grote behoefte aan informatie die gebruikt kan worden voor het actieplan, zoals inzicht in kosten van stille wegdekken. De beste inzichten van dit moment zijn verwerkt in een kostentool.
  • Het nieuwe Reken- en meetvoorschrift geluid 2012 heeft een geactualiseerde methode voor de wegdekcorrectie. Door de aanpassingen in de methode zijn de wegdekcorrecties gewijzigd. De website geeft alle belangrijke informatie over de nieuwe Cwegdek-methode.
  • De nieuwe Cwegdek-methode vraagt ook om een andere manier van opnemen van eisen in bestekken en contracten. De website bevat een nieuw voorbeeldbestek.
  • Ten slotte (er zou veel meer te noemen zijn) de nieuwe lay-out: fris, bij de tijd en gericht op het zo overzichtelijk mogelijk aanbieden van de informatie en met een duidelijke link naar de eigenaar van de website: CROW.

December 2012

 
Actueel type:
Events
Events

Light & Acoustics; best of both worlds

 
Op 13 december organiseerden Philips luminous textile en Kvadrat Soft Cells een kennissessie over...
 
Actueel type:
Events
Events

M+P op de Asfaltdag 2012

 
M+P heeft op de Asfaltdag 2012 de nieuwe methode Cwegdek en de consequenties voor gemeenten en...