Verslag minisymposium Toekomst van geluidschermen

Dinsdag 31 oktober vond het minisymposium Toekomst van geluidschermen plaats. Het minisymposium was bedoeld voor diegenen die betrokken zijn bij de technische kant van geluidschermen. In een ontspannen en ongedwongen sfeer werden de aanwezigen bijgepraat over de ontwikkelingen rondom geluidschermen binnen Nederland en binnen Europa.

Jan Hooghwerff trapte de middag af. Na een kort welkomstwoord legde Jan uit waarom geluidschermen nodig zijn en ook in de toekomst nodig blijven. Daarnaast toonde Jan aan welke nieuwe en andere vormen van geluidschermen en innovaties er in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn minischermen en groene schermen.

De volgende presentatie werd gegeven door Wout Schwanen. Het onderwerp van deze presentatie was het meten aan geluidschermen. De nadruk lag op de ontwikkelingen van de in-situ meetmethoden voor isolatie en absorptie en hoe deze methoden zich verhouden tot de metingen in het laboratorium.

Saskia Hardeman vertelde over haar afstuderen dat ze vanuit de Fontys Hogescholen bij ons heeft uitgevoerd. Tijdens haar afstuderen heeft ze een methode bedacht om de nauwkeurigheid van de in-situ meetmethode voor absorptie van geluidschermen te verbeteren.

De middag werd afgesloten door Ann Buytaert. Zij vertelde over de ontwikkelingen rondom geluidschermen in Vlaanderen. Hier wordt een uitgebreid meetprogramma uitgevoerd om de absorberende en isolerende eigenschappen van geluidschermen vast te stellen. Daarnaast legde Ann uit hoe de in-situ bestekseisen voor geluidschermen tot stand zijn gekomen. Uit haar verhaal werd duidelijk dat de ontwikkelingen in Vlaanderen rondom dit thema op dit moment sneller gaan dan in Nederland.

Elke presentatie leverde voldoende input voor vragen en discussie. De discussie ging dan ook door tijdens de afsluitende borrel. We kijken terug op een zeer geslaagde middag.

November 2017

 
Actueel type:
Blog
Blog

Cultuurhuis Heemskerk: bibliotheek en muziekschool ineen.

 
De bestaande bibliotheek, gevestigd in het gemeentehuis Heemskerk, is ingrijpend verbouwd en biedt...
 
Actueel type:
Blog
Blog

Wintertijd: winterbanden of 4-seizoenenbanden?

 
Bandenwisselweken: tijd voor winterbanden; Zondag 29 oktober 2017 is de wintertijd ingegaan....