Transformatie, kantoor wordt hotel

Het voormalige kantoorgebouw De Veldert aan het Gelderlandplein te Amsterdam wordt momenteel verbouwd tot hotel. Daarvoor is het gebouw gestript, het betonnen casco en de gevels blijven intact. De indeling en installaties worden volledig gewijzigd.

Transformatie met comfort

In het voormalige kantoorgebouw zal het eerste Element hotel in Nederland worden gehuisvest. Dit hotel heeft long-stay kamers en voorzieningen voor zowel de zakelijke reizigers als toeristen.In opdracht van Kroonenberg Groep en Multi Vastgoed adviseert M+P de akoestische en bouwfysische voorzieningen voor een comfortabel gebruik van het hotel. Het ontwerp van het hotel en de inrichting zijn van de hand van Rijnboutt en D/DOCK. Na de ingrijpende verbouwing zal het hotel eind 2015 haar deuren aan het Gelderlandplein openen. 

Element hotels

Element hotels bieden hun gasten comfort en rust, waarbij gebruik wordt gemaakt van modern design en veel licht. Naast comfortabele bedden zijn alle kamers voorzien van onder meer een goede werkplek en een volledig ingerichte keuken. Tevens beschikt het hotel over een 24-uurs fitness en een restaurant en bar.
Element hotels zijn een begrip in Amerika en Canada en na een succesvolle opening in Frankfurt zal Element Amsterdam het tweede hotel van de keten in Europa zijn. Element hotel maakt onderdeel uit van Starwood Hotels & Resorts, waartoe ook Hotel Pulitzer te Amsterdam, Sheraton Amsterdam Airport hotel en Hotel Des Indes in Den Haag behoren.

Meer informatie

persbericht

afbeelding: Rijnboutt