TenderTool gepresenteerd bij #UrbanSoundSymposium2019

Afgelopen week namen we deel aan het eerste Urban Sound Symposium in Gent. Collega Rosan Nusselder presenteerde de M+P TenderTool of QuSoH: Quality score for Sound Housing. Het resultaat: levendige discussies, hernieuwde inzichten en vooral een hoop enthousiaste reacties!

Tendertool

De QuSoH Tendertool is door M+P ontwikkeld om de geluidskwaliteit van een woningbouwplan te kwantificeren. Dit is nodig om de gezondheidseffecten van geluid volwaardig mee te kunnen wegen in tender procedures, aan de hand van een objectieve vergelijking van verschillende bouwplannen. Hierbij kijken wij verder dan dB’s op de meest geluidsbelaste gevel. Door gebruik te maken van de tool stimuleren gemeentes projectontwikkelaars om geluid al vroeg in de ontwerpfase volwaardig mee te nemen.

Gezonde leefomgeving

Met behulp van een poster en korte presentatie lichtten wij de nieuwe rekentool toe. De reacties van collega’s uit het vakgebied waren erg enthousiast. Na de nodige hoeveelheid kritische vragen en daaropvolgende discussies, konden wij concluderen dat de TenderTool een inhoudelijk interessante en vooral ook praktisch toepasbare invulling geeft aan het aspect geluid in tenders en in de ruimtelijke planvorming. Voor de invulling van de maatregelen voor een gezonde leefomgeving bij plannen volgens de nieuw Omgevingswet is de tool ook zeer geschikt.

Volgend jaar weer!

Wij willen de deelnemers van het Urban Sound Symposium bedanken voor de interessante discussies. En daarnaast uiteraard dank aan de organisatoren van het symposium, die een zeer divers en interessant programma hebben weten neer te zetten. Na afloop van het symposium werd besloten dat de bijeenkomst in 2021 een vervolg krijgt. En één ding is zeker: wij zijn er weer bij!

Meer informatie:

April 2019

 
Actueel type:
Blog
Blog

Cursussen, workshops en trainingen over geluid, trillingen, luchtkwaliteit, comfort

 
Als adviseur is het onze uitdaging om met mooie oplossingen te komen voor vraagstukken waar u mee...
 
Actueel type:
Nieuws
Nieuws

Verkoop Raaks 3 gestart

 
De verkoop van woningen in het bouwplan Raaks 3 is 10 april gestart. Het plan ligt aan de rand van...
 
Actueel type:
Nieuws
Nieuws

Bouw Hof van Pampus bijna gereed

 
Het appartementengebouw Hof van Pampus aan de westrand van Hoofddorp is bijna voltooid. Met trots...