Stillere pijpleidingen door Acoustical Sliding Plates

Als het er niet is dan maken we het zelf. Dat is onze instelling. Of het nu gaat om speciale softwareapplicaties of innovatieve producten voor de industrie, wij zoeken graag (met u) naar integrale oplossingen voor uw problemen. Zo hebben wij met onze Duitse zuster BBM Akustik Technologie een nieuw type trillingsisolator voor pijpopleggingen ontwikkeld, waarmee de geluidsemissie van grote bovengrondse leidingsystemen met 15 – 20 dB kan worden verminderd.

Het principe van stille pijpleidingen

Een groot deel van het geluid bij transport en behandeling van olie en gas is afkomstig van pijpleidingen en van de constructies waardoor deze leidingen worden ondersteund. Dit geluid wordt zowel veroorzaakt door stroming in de leidingen, als door (regel)kleppen, compressoren en andere apparatuur. Hoewel veel wordt gedaan om het geluid bij de bron te bestrijden kan de geluidsemissie van pijpleidingen nooit volledig worden tegengegaan.

Akoestische isolatie is effectief bij het verminderen van het geluid van de leidingen, maar heeft geen effect op de geluidsemissie van de leidingsupports. Het geluid van supports kan vaak alleen worden verminderd door deze van verende elementen te voorzien. Voor de glijsupports van de zware leidingen in de olie- en gasindustrie waren echter nog geen geschikte producten beschikbaar. Met de nieuwe Acoustical Sliding Plates (ASP's) wordt het geluid van de supports aanzienlijk gereduceerd.

Uitvoering

In verband met de variabele drukken en thermische expansie moeten de leidingen in de meeste gevallen over de supports kunnen schuiven. De ASP’s zijn daarom aan de bovenzijde van een PTFE glijlplaat voorzien. De belastbaarheid van de ASP’s varieert van 1.250 kg tot 120 ton. Bij deze hoge belasting worden zware eisen aan de materialen en de constructie gesteld. De hittebestendige uitvoering van de ASP’s is bestand tegen temperaturen tot 175oC.

Integrale oplossingen

Het ontwerp van dit product kwam in nauwe samenwerking met de klant en de eindgebruiker tot stand. Bij de ontwikkeling van speciale producten voor lawaaibeheersing in de industrie wordt door M+P nauw samengewerkt met onze collega’s van het toonaangevende bureau Müller-BBM en de specialisten van BBM Akustik. De Müller-BBM groep beschikt over eigen fabrieken en testfaciliteiten, waardoor wij hoogwaardige maatwerkoplossingen kunnen leveren binnen een beperkte doorlooptijd.

Wilt u ontdekken wat de mogelijkheden voor u zijn, neem dan contact met ons op!

Maart 2015

 
Actueel type:
Events
Events

Seminar Transformatie 2015

 
Ziet u in akoestiek en transformatie ook een uitdaging? Kom dan naar het GRATIS seminar en haal...
 
Actueel type:
Nieuws
Nieuws

Oplevering woningen, winkels en parkeergarage in Uden

 
Het bouwplan "Centrumplan Promenade" ligt aan de westzijde van het winkelcentrum tussen...
 
Actueel type:
Blog
Blog

Scheepvaart: hoe belangrijk is de bijdrage aan luchtverontreiniging?

 
Hoe belangrijk is de scheepvaart voor de luchtverontreiniging in Nederland? Wat weten we van de...
 
Actueel type:
Events
Events

Beurs Kerk & Gemeente 2015

 
Op 20 en 21 maart 2015 is de vijfde editie van Kerk & Gemeente in de Jaarbeurs in Utrecht....