SilentRoads 2018 - Verslag

Stille wegdekken in een evoluerende wereld
Op 12 april 2018 heeft voor een divers deelnemersveld het Silent Roads symposium plaats gevonden. Gastheer van deze editie was het Ouwehands Dierenpark waar de deelnemers ontvangen werden in Pandasia, sinds een jaar het verblijf van de Chinese reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya.
 
De link met de reuzenpanda’s naar het thema van de dag is snel gelegd. Want wordt het thema geluid namelijk ook met uitsterven bedreigd? In het huidige politieke tumult waarin de energietransitie centraal staat als milieuthema, wordt volop geïnvesteerd in nieuwe systemen en producten. Bij de ontwikkeling van nieuwe infrastructuur wordt sterk ingezet op langere levensduur, hergebruik van materialen en het besparen van energie tijdens de aanleg. Maar blijft geluid als milieuthema daarbij wel hoog genoeg op de agenda staan?
 
Erik Roelofsen, directeur van de Nederlandse Stichting Geluidhinder en dagvoorzitter van deze SilentRoads editie pleit voor een aanpak waarbij de energie- en geluidmaatregelen gecombineerd worden. En dat geluid belangrijk is, wordt nog eens onderstreept door de recente onderzoeken die aangeven dat geluid een gezondheidsprobleem is en geen luxeprobleem.
 
De presentaties zijn na te lezen op SilentRoads.nl.

April 2018

 
Actueel type:
Blog
Blog

Duurzame geluidclaims onderzoeken in asfaltkwaliteitsloket van CROW

 
Duurzame en stille wegdekken, dat willen we toch allemaal? En op de markt zijn vele nieuwe,...