SilentRoads 2013

Op 9 april 2013 vond het 10e SilentRoads Symposium plaats in het World Trade Center in Amsterdam. In de loop van de jaren is dit symposium uitgegroeid tot hét landelijke podium waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van stille wegdekken worden besproken.

Dit jaar was het symposium geheel gewijd aan innovatieve ontwikkelingen. Daarbij kreeg niet alleen het wegdek de nodige aandacht, maar ook de ontwikkelingen voor andere geluidreducerende maatregelen en de wijze waarop deze zich ontwikkelen van veelbelovende innovatie tot toepasbaar product.

Ed Nijpels, voorzitter van NL-ingenieurs, verzorgde de aftrap met enerzijds een terugblik op zijn politieke ervaringen met de Wet geluidhinder en anderzijds zijn visie op de taakverdeling tussen overheid en marktpartijen binnen dit werkveld. Dit laatste thema werd door verschillende andere sprekers opgepakt en verder uitgewerkt vanuit hun recente ervaringen vanuit projecten (Amsterdam Zuidas, gemeente Amsterdam) en vanuit de organisaties die voorop lopen bij het ontwikkelen van contractvormen waarbinnen innovatie gestimuleerd wordt (zoals CROW).

Verder was er aandacht voor concrete vernieuwende maatregelen (diffractoren, stil SMA) en  de rol van regelgeving die zowel stimulerend als beperkend kan zijn voor innovaties. Ook werden de circa 100 bezoekers geprikkeld met verschillende verfrissende invalshoeken op het thema ‘geluid’.

Een fotoimpressie en de presentaties van het symposium zijn beschikbaar via

http://www.silentroads.nl/

Mei 2013

 
Actueel type:
Blog
Blog

Verduidelijking correctietermen Wet geluidhinder en RMG2012.

 
Verschillende adviseurs hebben ons benaderd met de vraag hoe de correctietermen in de Wet...
 
Actueel type:
Nieuws
Nieuws

M+P meet laagfrequent metrogeluid in Amsterdam

 
Samen met de dienst Metro van Amsterdam brengen we het mogelijk laagfrequent geluidprobleem in...