Samen met SensingClues werken aan veilige plekken voor wilde dieren

De wildernis moet weer een veilige plek voor wilde dieren worden. Vanwege stropers en andere kwaadwillige menselijke activiteiten is het dat namelijk niet. SensingClues ontwikkelt oplossingen voor dit probleem. Sinds kort zijn we hun strategisch partner. We kijken samen hoe we slimme geluid- en trillingssensoren kunnen inzetten om menselijk activiteiten vroeg op te sporen en daarop actie te ondernemen.

SensingClues is een jonge onderneming met een maatschappelijke missie: de wildernis een veilige plek maken voor wilde dieren. Dat is te bereiken door kwaadwillige bedreiging van dieren vroeg te detecteren met slimme sensors en daar heel snel op kunnen reageren door gebruik moderne communicatiemiddelen en sociale netwerken.

Om een dergelijk systeem effectief te maken is hoogwaardige kennis en expertise uit verschillende gebieden nodig: denk aan kennis van verschillende soorten sensoren, camera's, data verzamelen, draadloze netwerken, big data analyse, apps bouwen, communities betrekken, rangers opleiden, fast response teams opzetten, sensoren verbergen, systemen beschermen tegen sabotage enzovoort enzovoort. SensingClues put voor die kennis uit een netwerk van strategische partners. Wij vinden het heel leuk om ons bijdrage te leveren aan deze nuttige en interessante ontwikkeling met onze expertise met het meten van geluid en trillingen en slimme sensoren. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen.

Juli 2015

 
Actueel type:
Blog
Blog

Multidisciplinair onderzoek onderzoek bij Afvalbrengstation HVC Beverwijk

 
Wat zijn de gevolgen als je een afvalbrengstation in de buurt van een Natura 2000-gebied plaatst ?
 
Actueel type:
Blog
Blog

Een kijkje voor en achter de schermen bij Euronoise 2015

 
Wat maakt een congres tot een succes? Het gaat niet alleen om de sprekers en niet alleen om de...
 
Actueel type:
Blog
Blog

Hoeveel geluid maakt een zweefvliegveld?

 
Je zou denken dat zweefvliegtuigen geen geluid maken. Waarom zou je dan toch onderzoeken wat het...
 
Actueel type:
Nieuws
Nieuws

1e Dex-Ster-Huis een feit

 
Een jarenlange zoektocht naar passende zorg voor Dexter Budding komt tot een eind. In Heerhugowaard...