Nieuwe Brede school Palet Noord te Amstelveen

M+P heeft in opdracht van de gemeente Amstelveen advies gegeven voor de akoestiek binnen het gebouw. Uitdagend hierbij was onder andere de ligging van de gymzaal bóven de rustruimten van de kinderdagopvang. Weeda Architecten Rotterdam is de architect van dit opvallende en creatieve gebouw.

De nieuwe brede school is bijna gereed om in gebruik genomen te worden. In de school wordt de basischool Het Palet Noord en een kinderdagopvang van Kinderrijk gehuisvest. Vanaf mei 2013 zal Het Palet-Noord verder gaan als Brede School Rembrandt.

In de nieuwe brede school zijn naast basisonderwijs diverse functies geintegreerd, zoals een tussentijdse- en buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en een kinderdagopvang. Een goede geluidsisolatie van de constructies geeft de mogelijkheid dat de verschillende functies naast elkaar kunnen opereren. 

Akoestisch uitdagend aan het ontwerp is met name de gymzaal op de eerste verdieping. Onder de gymzaal zijn namelijk rustruimten van de kinderdagopvang gerealiseerd. Een hoge contact- en luchtgeluidsisolatie is dan ook vereist. Uit de resultaten van de opleveringsmetingen blijkt dat de vloer in de praktijk de gewenste hoge geluidsisolatie bereikt. Tevens is gelet op de ruimteakoestiek in de gymzaal zelf. Een voldoende lage nagalmtijd geeft een prettig werk- en leerklimaat voor de leerkracht en de leerlingen. 

Meer informatie over de nieuwe school is te vinden op http://www.hetpalet-noord.nl/

April 2013

 
Actueel type:
Blog
Blog

Ontwerp geluidmaatregelen Stadsbrug Nijmegen

 
Voor het ontwerp van de nieuwe Stadsbrug te Nijmegen was een prijsvraag uitgeschreven. De...
 
Actueel type:
Blog
Blog

Met nieuwe geluidregelgeving meer ruimte voor bouwen langs snelwegen

 
De geluidregelgeving is fors in beweging. Recent zijn de eerste wijzigingen doorgevoerd en er staat...
 
Actueel type:
Events
Events

Seminar Kunst van de Stilte: Een praktische benadering van geluid in de bouw.

 
Stilte = Geluid = Kunst = 10 april 2013. Imbema Kunststofchemie B.V. organiseert samen met M+P,...
 
Actueel type:
Events
Events

Basiscursus HAOW 25 april 2013

 
Op donderdag 25 april 2013 organiseert M+P in opdracht van Rijkswaterstaat DVS de Basiscursus...