NAG en ABAV houden proefsessie EURONOISE 2015

De Belgische Akoestische Vereniging (ABAV) en het Nederlandse Akoestische Genootschap (NAG) gaan samen EURONOISE 2015 organiseren. Als eerste proefje van de Nederlands-Belgische samenwerking hebben ze op 3 oktober een dag gehouden over de regelgeving voor industrielawaai in verschillende landen in Europa. Filip Verbandt (ABAV) en Gijsjan van Blokland (NAG) hebben het programma samengesteld.

prelude op EURONOISE 2015

ABAV en NAG gaan samen Eurionoise 2015 organiseren en dan is leuk om al iets samen gedaan te hebben. Gisteren is er in het MECC (waar ook EURONOISE 2015 gepland is) al een internationale dag gehouden over de regelgeving en beoordelingsmethodes van industrielawaai in verschillende Europese landen. Met engels als voertaal en bijdragen uit Frankrijk, Engeland, Luxemburg, Duitsland, België en Nederland, leek het al een beetje op een EURONOISE session. De presentaties zijn (voor leden) te vinden op de NAG en ABAV website.

Belgisch-Nederlandse samenwerking gaat prima

Dat de beide landen op akoestiek prima samen gaan werken bleek gisteren. De dag was geslaagd met een goed overzicht over hoe de verschillende landen soms verschillend, soms gelijk denken over industrielawaai. Ook de startvergadering voor de EURONOISE 2015 organisatie verliep soepel en geeft aan dat het over drie jaar een succes gaat worden.

Oktober 2012

 
Actueel type:
Verslagen
Verslagen

BSV Saneringsdag 2012

 
BSV Saneringsdag 2012 Warm pleidooi om stille wegdekken in te zetten bij sanering. Alle benodigde...
 
Actueel type:
Media
Media

Fijnstof meten met je smartphone

 
Een team van de Universiteit Leiden heeft een meetinstrument ontwikkeld voor het meten van fijnstof...
 
Actueel type:
Blog
Blog

De info die u zoekt voor uw Actieplan Geluid ...

 
Herkent u het? Je bent bezig met het schrijven van het Actieplan Geluid 2013. Een belangrijke...
 
Actueel type:
Nieuws
Nieuws

CROW-publicatie 316: Cwegdek 2012

 
Nieuwe Cwegdek-methode nu ook zwart op wit!