Geluidarm en brandstofbesparend asfalt

In de Cobouw wordt bericht over het nieuwe asfaltmengsel KonwéCity van KWS. "KonwéCity scoort goed op rolweerstand en is daardoor een duurzaam alternatief voor traditionele geluidreducerende asfaltmengsels", zo valt te lezen.

Er is onder wegbeheerders een sterke behoefte aan geluidarme wegdektypen waarbij het risico op voortijdig optredende schade klein is. Om die reden is door KWS het geluidarme wegdekproduct KonwéCity ontwikkeld. Dit wegdektype heeft met percentage holle ruimte van 7% een lagere porositeit dan van ZOAB of dunne geluidreducerende deklagen. De geluidwinst wordt bij KonwéCity behaald door de optimalisatie van de textuureigenschappen. Wij hebben in opdracht van KWS de geluidonderzoeken uitgevoerd voor het nieuwe wegdek.

Uit de metingen met de rolweerstandtrailer van de TU Gdank uit Polen afgelopen zomer kwam nog een positief aspect naar voren. Het wegdek is niet alleen een stil maar ook nog eens een energiezuinig wegdek.

Wij hebben de wegdekcorrectie van KonwéCity vastgesteld en tijdens het SilentRoads symposium van 2015 heeft Rudi Dekkers van KWS een presentatie gegeven over de ontwikkeling van het wegdek. Op de Infradagen van CROW (22 en 23 juni in Papendal) zullen we samen met KWS twee papers presenteren over het asfaltonderzoek.

Link naar de Cobouw

 

Maart 2016

 
Actueel type:
Blog
Blog

Ontwikkeling stationair 3D textuursysteem FLaSH|S

 
Wij zijn gestart met de ontwikkeling van een nieuw stationair textuursysteem waarmee textuur in 3D...
 
Actueel type:
Blog
Blog

Met verse lucht gezonder en productiever

 
Tijdens het lezen van deze zin heb je het onbewust al gedaan, en dit artikel lezen zonder het te...
 
Actueel type:
Verslagen
Verslagen

Detectie van raildefecten gepresenteerd op Railways 2016

 
Van 5 tot en met 8 april vond Railways 2016, The Third International Conference on Railway...
 
Actueel type:
Blog
Blog

Met de radio aan ben ik productiever ... vind ik.

 
In een kenniseconomie als de Nederlandse zijn werknemers het grootste kapitaal voor bedrijven....