Eerste paal bouwplan AQUAradius Hoofddorp

Het gebouw AQUAradius wordt gerealiseerd onder Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Op 16 mei 2014 is na een lange voorbereiding de eerste paal geslagen met een 'antieke' heistelling, met de nieuwe bewoners aan de touwen.

Geluid in de omgeving

Al bij het onderzoek voor de planMER Hoofddorp Zuid in 2010 was de locatie waar AQUAradius nu wordt gerealiseerd in het vizier. De locatie is geluidsbelast vanwege de naastgelegen drukke Nieuwe Bennebroekerweg. Ook is er geluid van overvliegende vliegtuigen en de bestaande Bennebroekerweg. Om het gebouw mogelijk te maken is, naast het bestemmingsplan, een procedure doorlopen om het plan bij deze verhoogde geluidsbelasting mogelijk te maken. Daarbij zijn verschillende alternatieven voor het beperken van de geluidshinder bekeken, waaronder het toepassen van een 'stil' wegdek en voorzieningen bij de balkons.

Samenwerken voor het plan

Zowel bij het onderzoek naar geluid en de luchtkwaliteit voor de planMER als bij het recent opgestelde bestemmingsplan is er intensief samengewerkt met de Gemeente Haarlemmermeer en de adviseur voor het bestemmingsplan Rho. Voor de uitwerking van de voorzieningen voor de geluidswering hebben wij aan het CPO van AQUAradius en de architect ARX advies gegeven.

57 woningen en voorzieningen

De 57 wooneenheden variëren in grootte van 100 tot 135 m2. In het complex wordt een gemeenschappelijke ruimte ondergebracht met een uitgebreide keuken waar bewoners gebruik van kunnen maken voor kookworkshops en samen kokkerellen. Verder komen er twee studio’s voor het onderbrengen van gasten of familie, maar ook een ruimte voor cardiofitness en een tweetal ruimtes voor verhuur aan zorgverleners of fysiotherapeuten. In de parkeerkelder zullen de bewoners gebruik kunnen maken van twee hobbyruimten met alle faciliteiten voor hun creatieve uitingen.

Mei 2014

 
Actueel type:
Blog
Blog

Cursusdag De rol van Akoestiek bij Office Academy wordt goed ontvangen

 
Office Academy verzorgt samen met diverse gastdocenten praktijkgerichte opleidingen op het gebied...
 
Actueel type:
Events
Events

CROW Infradagen 2014: geluid en duurzaamheid van wegdekken

 
Zijn stille wegdekken duurzaam? Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Waar kijken we naar? Geluid?...
 
Actueel type:
Events
Events

Seminar Transformatie in de Fabrique in Utrecht

 
De komende jaren zullen veel gebouwen in Nederland worden getransformeerd. De overheid bevordert...
 
Actueel type:
Events
Events

Basiscursus Kader Akoestisch Onderzoek Wegen (KAOW) 12 juni 2014

 
Op donderdag 12 juni 2014 organiseert M+P in opdracht van Rijkswaterstaat WVL de basiscursus Kader...