Een kijkje voor en achter de schermen bij Euronoise 2015

Wat maakt een congres tot een succes? Het gaat niet alleen om de sprekers en niet alleen om de entourage. Het is het complete pakket. Zelf heb ik namens M+P dit van dichtbij mee mogen maken. Voor en achter de schermen waren ik en mijn collega's van M+P en andere organisaties druk in de weer om er iets moois van te maken.

Na maanden (jaren) van voorbereiding was het eindelijk zover. Zondagochtend 31 mei zat ik, toch wel ietwat gespannen  in de trein richting Maastricht. Voor mij het eerste grote congres met tweemaal zoveel deelnemers als vantevoren verwacht. Wat komt er op me af?

In het MECC aangekomen kon ik meteen aan het werk. Nadat alle dozen waren uitgepakt en de registratiedesk was ingericht waren we er helemaal klaar voor. Laat die eerste deelnemers maar komen.

Gijsjan was vanuit het scientific committee al aanwezig om de laatste programmawijzigingen te verwerken. Erik was ook al op tijd voor technische ondersteuning en om gedurende het congres de door hem ontwikkelde website bijgewerkt te houden. Na een laatste controle ronde door de zalen was alles gereed voor de opening.

Vooraf wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar wat een geweldige ervaring is het geweest. Vier dagen lang werd iedereen die zich kwam melden bij de registratiedesk te woord gestaan. En dat waren er veel, heel veel, uit heel Europa, maar ook van ver daarbuiten. In totaal meer dan 700 deelnemers, zeker meer dan we verwacht hadden. De samenwerking binnen de organisatie verliep erg soepel. Iedereen pakte dat wat nodig was om ervoor te zorgen dat alles vlot verliep. Gelukkig kon ik daardoor ook een aantal lezingen bijwonen. Erg leuk en interessant, vooral omdat er ook lezingen werden gegeven door tien van mijn collega's. Wat zij vertelden kun je nog nalezen op de profielpagina’s van Ard, Christiaan, Gijsjan, Ronald, Wout, Jan, Fons, Erik, Edwin en Sara.

Van achter de registratiedesk had ik goed zicht op onze stand, die wij samen met onze zusterbedrijven Müller-BBM GmbH en Müller-BBM VAS als zilver sponsor hadden ingericht. Naast serieuze zaken, was er ook ruimte voor gezelligheid in de vorm van een bierfluit wedstrijd die tweemaal werd georganiseerd na afloop van de sessies. Speciaal hiervoor was er Whisperbier gebrouwen. Door precies genoeg bier uit het flesje te drinken en erover te blazen moest de juiste toonhoogte gevonden worden. Vanzelfsprekend werd er gemeten met het Müller-BBM PAK-systeem. De teleurstelling was groot toen bleek dat we dit op woensdag niet meer deden. Naast de bierfluit wedstrijd hadden ook de blauwe Müller-BBM eendjes een enorme aantrekkingskracht op de aanwezigen.

Op woensdagmiddag werd Euronoise 2015 afgesloten met een borrel, waarna we moe maar voldaan naar huis konden gaan. Laat het volgende congres maar komen.

Juli 2015

 
Actueel type:
Blog
Blog

Multidisciplinair onderzoek onderzoek bij Afvalbrengstation HVC Beverwijk

 
Wat zijn de gevolgen als je een afvalbrengstation in de buurt van een Natura 2000-gebied plaatst ?
 
Actueel type:
Nieuws
Nieuws

Samen met SensingClues werken aan veilige plekken voor wilde dieren

 
De wildernis moet weer een veilige plek voor wilde dieren worden. Vanwege stropers en andere...
 
Actueel type:
Blog
Blog

Hoeveel geluid maakt een zweefvliegveld?

 
Je zou denken dat zweefvliegtuigen geen geluid maken. Waarom zou je dan toch onderzoeken wat het...
 
Actueel type:
Nieuws
Nieuws

1e Dex-Ster-Huis een feit

 
Een jarenlange zoektocht naar passende zorg voor Dexter Budding komt tot een eind. In Heerhugowaard...