CROW-publicatie 316: Cwegdek 2012

Nieuwe Cwegdek-methode nu ook zwart op wit!

Vanaf juli 2012 geldt het nieuwe Reken- en meetvoorschrift geluid 2012. In dat nieuwe voorschrift is ook de sterk verbeterde methode Cwegdek opgenomen. De belangrijkste verbetering is dat de wegdekcorrecties vanaf nu representatief zijn voor de geluideigenschappen gedurende de gehele levensduur en niet alleen voor de eigenschappen in nieuwstaat van het wegdek. Ook zijn de recente emissiemetingen (van de geluidemissie van voertuigen) gebruikt om voor de nieuw referentiewaarden.

Hoe kun je (op je gemak) de nieuwe methode lezen? Natuurlijk in de tekst van het nieuwe RMG2012, maar die komt tegenwoordig alleen digitaal beschikbaar. Bijvoorbeeld via de website Stillerkeer.

Gelukkig heeft CROW ook weer een nieuwe full-color publicatie gemaakt. Daarin staat de integrale tekst van de nieuwe methode Cwegdek, maar ook extra toelichting en informatie om nieuwe wegdekcorrecties te bepalen. Een must voor de gebruikers van Cwegdek, zoals geluidberekeningen, opstellen van contracten / bestekken voor de aanleg van stille wegdekken, producenten die een Cwegdek-rapport moeten opstellen, etc. De publicatie is de opvolger van publicatie 200 en is te bestellen via de website van CROW.

De nieuwe publicatie is gemaakt door TNO en M+P. Het werk is begeleid door deskundigen vanuit overheid en bedrijfsleven.

 

 

Oktober 2012

 
Actueel type:
Verslagen
Verslagen

BSV Saneringsdag 2012

 
BSV Saneringsdag 2012 Warm pleidooi om stille wegdekken in te zetten bij sanering. Alle benodigde...
 
Actueel type:
Media
Media

Fijnstof meten met je smartphone

 
Een team van de Universiteit Leiden heeft een meetinstrument ontwikkeld voor het meten van fijnstof...
 
Actueel type:
Blog
Blog

De info die u zoekt voor uw Actieplan Geluid ...

 
Herkent u het? Je bent bezig met het schrijven van het Actieplan Geluid 2013. Een belangrijke...
 
Actueel type:
Events
Events

Gevorderdencursus HAOW op 1 november 2012

 
Op donderdag 1 november 2012 organiseert M+P in opdracht van Rijkswaterstaat DVS de...