Bouwplan Knoopjespark

Op het terrein van de voormalige Knopenfabriek te Nijkerk realiseert Timpaan een woningbouwplan. Het plan is optimaal gesitueerd ten opzichte van het spoor en de woningen zijn voorzien van extra geluidsisolatie.

49 woningen aan park

Op het terrein van de voormalige Knopenfabriek te Nijkerk worden 49 woningen gerealiseerd rondom een nieuw aan te leggen park met water. De woningen liggen aan de oostzijde van het dorp, nabij het centrum en kijken vrij uit. Het plan omvat elf zogenaamde comfortwoningen, twaalf stijlappartementen, elf herenhuizen en vijftien startersappartementen. 

Optimale geluidsisolatie

Het treinstation en de spoorlijn - die dwars door Nijkerk loopt - zijn een karakteristiek onderdeel van Nijkerk. Met het geluid afkomstig van de spoorlijn is in het stedenbouwkundig ontwerp, indeling van de woningen en bij de uitvoering van de gevel en het dak rekening gehouden. Wij adviseerden een gesloten rij woningen aan het spoor, ten behoeve van de rust in het achtergelegen gebied en het park. Verder wordt er een drie meter hoog geluidsscherm langs het spoor gezet en worden de woningen voorzien van extra geluidsisolatie. Met deze maatregelen wordt de kwaliteit van de leef- en woonomgeving goed gewaarborgd.

Informatie van het plan

December 2013

 
Actueel type:
Blog
Blog

Schiphol in de Tweede Kamer

 
De vaste kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu heeft gistermiddag, 18 december, de...
 
Actueel type:
Events
Events

EURONOISE 2015

 
Preparation has started for the EURONOISE 2015 event in Maastricht May 31st to June 3rd 2015.
 
Actueel type:
Media
Media

Maak kennis met M+P in vier minuten

 
Soms vraagt men ons "mensen met oplossingen, wat bedoelen jullie daar eigenlijk mee?" We...